Zakaj je Kagura Bači razglašena za največjo mango vseh časov?

Zakaj je Kagura Bači razglašena za največjo mango vseh časov?

Alja Šavle | 26/09/2023 08:41
  • Kopirano v odložišče

Zakaj je Kagura Bači razglašena za največjo mango vseh časov?

V mestu je nov kralj mladinskih stripov. Kagura Bači je prva manga, ki so jo okronali za najboljšo vseh časov, še preden je izšlo njeno prvo poglavje. Trend navdušenja nad stripom je predvsem ironičen, a preverimo skupaj, kako se je sploh začel in zakaj.

Kagura Bači je shonen manga, vrsta japonskega stripa, namenjenega predvsem mlademu moškemu občinstvu, ki jo je ustvaril Takeru Hokazono in od septembra 2023 izhaja v reviji Weekly Shonen Jump. Manga spremlja zgodbo Chihira, mečevalskega vajenca, ki se želi maščevati za umor svojega očeta. Od 20. septembra 2023 je izšlo šele prvo poglavje mange, ki pa je na spletu že dosegla veliko priljubljenost.

Ironični trend poveličevanja Kagure Bači, znan kot Kagura Bachi Glazing, se je začel na X/Twitterju 13. septembra, pet dni pred premiero mange. Uporabniki so z ironičnimi objavami poveličevali mango in jo imenovali za eno od "velikih treh" najpomembnejših mang sedanje generacije, poleg Boruta, One Pieca in Bleacha. Trend se je z omrežja X razširil na Reddit in TikTok, kjer je mem "Kagura Bachi" začela dosegati razsežnosti filma Morbius.

Po izidu prvega poglavja 18. septembra se je trend tako razširil, da je podoba Chihira, ki svoj meč vleče iz nožnice, postala svojevrsten mem, ki je navdihnil risbe in celo cosplay.

Prvo poglavje stripa Kagura Bači lahko prebereš na spletni strani Manga Plus.

 

Vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče