Game Gang Show VALORANT v znamenju ekipe Diamant Esports

Game Gang Show VALORANT v znamenju ekipe Diamant Esports

Tomo Pejanović Nosaka | 03/04/2023 11:19
  • Kopirano v odložišče

Game Gang Show VALORANT v znamenju ekipe Diamant Esports

V soboto smo dobili epilog največjega VALORANT tekmovanja v tem delu Evrope, Game Gang Show, na katerem je skupno sodelovalo skoraj 50 ekip. Na težko pričakovanem Final Four dogodku, ki je potekal 1. aprila na ljubljanskem Gospodarskem Razstavišču, so se uvrstile štiri najboljše ekipe: Sinovi, Mavrica esports, Diamant Esports ter madžarski Metatensei.

 

Polfinalni dvoboj sta otvorili ekipi Sinovi ter Diamant Esports, po odigranih mapah Lotus in Haven pa smo dobili prvega finalista, Diamant Esports, ki je prepričljivo ugnal slovensko mix zasedbo. V drugem polfinalu smo spremljali bitko med Metatensei iz Madžarske in domačim Marvica esports, ki je postregel z nekoliko bolj izenačenim potekom, a na koncu so slavili madžarski igralci brez izgubljene mape. V tekmi za tretje mesto, ki je potekala sočasno kot finale in brez neposrednega prenosa so slavili Mavrica esports, na četrtem mestu pa so končali Sinovi.

title

Zvečer pa je sledila poslastica dneva, in sicer veliki finale med domačo organizacijo Diamant Esports ter Metatensei. Kljub temu, da so Diamanti veljali za favorite, niso podcenjevali madžarske ekipe, je dejal Tilen »Grmekista« Grmek, kapetan pri Diamant Esports, in dodal: »vedno igramo na zmago.« Že na začetku prve mape je bilo razvidno, da so Grmek in soigralci razred boljši od nasprotnikov, saj so prepričljivo zmagali rundo za rundo in slavili na mapi Lotus z rezultatom 13 proti 4. Nato je sledil še Icebox, ki ga je izbral Metatensei, a tudi na tej mapi se niso uspeli zoperstaviti močnemu Diamantu in klonili, s čimer je končna zmaga pripadala ekipi Diamant Esports.

Posnetek prenosa v živo si lahko ogledate spodaj:

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče