Moški e-športniki ne želijo igrati z ženskami v profesionalni ligi

Moški e-športniki ne želijo igrati z ženskami v profesionalni ligi

Alja Šavle | 20/09/2023 08:24
  • Kopirano v odložišče

Moški e-športniki ne želijo igrati z ženskami v profesionalni ligi

Moški igralci naj bi žensko profesionalno igralko Valoranta odvrnili od ekipnih preizkušenj VCT, saj niso želeli igrati z žensko.

Po besedah veteranskega novinarja s področja e-športa Roda "Slasherja" Breslaua naj bi bil ženskim e-športnicam otežen vstop v ekipe višjega ranga, ker moški igralci ne želijo igrati z ženskami.

Slasher je to razkril med prenosom v živo s Seanom Garesom, nekdanjim trenerjem in igralcem Valoranta, ko sta razpravljala o igralki VCT Game Changers Melanie "meL" Capone.

title

"Vsaka ekipa, s katero je skušala sodelovati v scrimu na T1 ravni, je zavrnila njen poskus, ker je bil v ekipi vsaj en igralec, ki ni želel igrati z žensko," pojasnjuje Slasher.

Podobno naj bi se zgodilo tudi v igri Counter-Strike z Michaelo "mimi" Lintrup, prvakinjo VCT Game Changers, ki je bila nekoč profesionalka v igri CS.

»To sem slišal tudi v igri Counter-Strike," je dejal Slasher. "[mimi] je bila najboljša igralka... V ženski ligi so osvojile vsa prvenstva, šlo ji je odlično, bila je najboljša igralka v svoji ekipi. In ko sem se pogovarjal z njo, mi je povedala, da se iz popolnoma istega razloga ni mogla preizkusiti niti v ekipah druge stopnje ali celo tretje stopnje. Igralci v teh ekipah namreč niso želeli trenirati z žensko.«

Slasher je 19. septembra naslovil svoje pripombe in pojasnil, da MeL ni bila zavrnjena na preizkušnji izključno zaradi svojega spola. V nekaterih scenarijih naj bi bilo to zaradi njene odkupne cene ali drugih nedefiniranih razlogov.


Vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče