Kaj se dogaja z LCS ligo in zakaj je to pomembno?

Kaj se dogaja z LCS ligo in zakaj je to pomembno?

Alja Šavle | 02/06/2023 07:32
  • Kopirano v odložišče

Kaj se dogaja z LCS ligo in zakaj je to pomembno?

Riot se je na protest LCS igralcev odzval tako, da je poletni del letošnjega turnirja preložil za dva tedna, obenem pa je zagrozil, da bo odpovedal celotno LCS sezono, če vpleteni ne bodo mogli razrešiti situacije.

Severnoameriška profesionalna liga v igri League of Legends, LCS, je v krizi. Liga je od leta 2017 zabeležila 41-odstotni upad gledanosti, ameriške e-športne organizacije pa izgubljajo milijone vsako leto. Če k temu dodamo še obvezne akademske ekipe druge lige North American Challengers League, v kateri mora tekmovati vsaka LCS e-športna organizacija, je situacija kar kritična.

Torej, zakaj igralci protestirajo? Najprej je Riot je odstranil obveznost, da morajo ekipe LCS tekmovati v tudi v NACL. To je razjezilo združenje igralcev LCS (LCSPA), ker ni bilo posvetovano pred odločitvijo in ker je Riot obljubil, da pred letom 2024 ne bo prišlo do nobenih sprememb. V znak protesta je združenje igralcev izstopilo iz prihajajočega LCS poletnega dela. Vse razen treh od desetih ekip LCS so sporočile, da ne bodo tekmovale v NACL.

Kot odgovor je Riot za dva tedna odložil poletni del LCS 2023, da bi si vpleteni vzeli nekaj časa za pogovor, a pri tem so poudarili, da če po dveh tednih ne bo mogoče doseči dogovora, bodo v celoti odpovedali poletni del LCS lige.

A to še ni najhuje. Če bo poletni del LCS odpovedan, bo to avtomatsko izločilo vse ekipe LCS iz kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo. Riot dodaja, da: "To ni rezultat, ki bi si ga želeli, vendar je na žalost resničnost našega zagotovila, da vodimo pošten, tekmovalni globalni sistem."


Vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče