G2 Esports je razpustil svojo Valorant ekipo - kaj se dogaja z igralci?

G2 Esports je razpustil svojo Valorant ekipo - kaj se dogaja z igralci?

Alja Šavle | 10/07/2023 11:11
  • Kopirano v odložišče

G2 Esports je razpustil svojo Valorant ekipo - kaj se dogaja z igralci?

Organizacija G2 Esports je prejšnji teden objavila, da je razpustila celotno ekipo tekmovalcev v igri Valorant. Do te odločitve je prišlo po zahtevni sezoni, v kateri si ekipa ni uspela zagotoviti mesta v ligi Ascension preko NA Challenger Circuita.

Organizacija se je na Twitterju iskreno poslovila od odhajajočih igralcev, oboževalce in sledilce pa pustila v negotovosti glede prihodnosti ekipe G2 Esports v Valorantu. Z organizacijo ostaja le nekdanji profesionalni igralcec CS:GO ShahZama, ki se bo v naslednji sezoni posvetil ustvarjanju vsebin. Vendar ta odločitev ne pomeni konca njegove tekmovalne kariere.

G2 Esports je bila ena od ključnih ekip v uvodnih sezonah Valoranta. Prevladovali so v seriji Ignition Series in bili več kot leto dni ključni tekmec v Evropi. Po presenetljivem razpletu dogodkov je organizacija poskušala tekmovati v Evropi in Severni Ameriki, vendar je bila prošnja v zadnjem trenutku zavrnjena, predvsem zaradi dejanj nekdanjega izvršnega direktorja Carlosa "ocelota" Rodrígueza. Posledično je G2 v celoti izgubil prvotno zasedbo igralcev in v NA postavil novo ekipo, ki nikoli ni bila zares konkurenčna. 

Prihodnost G2 Esports v Valorantu ostaja negotova, saj ni jasnih znakov, ali da bi se ekipa vrnila na prizorišče z novo zasedbo. Medtem ženska ekipa Gozen še vedno prevladuje na evropski sceni in ohranja ambicije ekipe G2 v Valorantu.


Vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče