Netflixov One Piece je presenetljivo dober

Netflixov One Piece je presenetljivo dober

Alja Šavle | 31/08/2023 09:38
  • Kopirano v odložišče

Netflixov One Piece je presenetljivo dober

Preverili smo novo igrano serijo na Netflixu One Piece. Tukaj so naše začetne misli.

Netflixu je spet uspelo. Igrana serija One Piece je zabavna, polna svojega stila, predvsem pa zvesta originalu.

Mladi pirat Monkey D. Luffy se v tej igrani priredbi priljubljene mange odpravi na epsko potovanje za zakladom s svojim slamnatim klobukom in razposajeno posadko. Serija, ki je med najbolj odmevnimi animeji na Japonskem in po svetu, je le dobila priredbo, vredno svojega imena.

Serija prepričala tudi skeptike

Eiichiro Oda, ustvarjalec stripa One Piece, ki je tudi izvršni producent Netflixove priredbe, je bil sprva skeptičen, da bi lahko njegova manga dobila igrano priredbo. A si je od takrat premislil.

"Ko sem začel, sem mislil, da nima smisla risati mange, ki bi jo lahko predelali v igrano serijo," je dejal Eiichiro v intervjuju za New York Times.

Netflixova igrana interpretacija serije One Piece je pozitivno presenečenje za mnoge navdušence nad japonskim stripom in animacijo, predvsem, kadar jo primerjamo s podobnimi poskusi adaptiranja filmov in serij kot so Ghost in the Shell, Cowboy Bebop in Death Note, ki so naleteli na malo odobravanja.

»Različne mange so bile že predelane v igrani film, vendar so bile v preteklosti neuspešne; nihče na Japonskem ni mogel navesti uspešnega primera,«

Energija izvirnika ohranjena tudi v priredbi

Poznavalci izvirnika in novi gledalci bodo hitro začutili nalezljivo pozitivnost in energijo oddaje. Navihan svet poln nenavadnih likov gre tokrat z roko v roki s standardno Netflixovo agendo raznolikosti. Igralci, izbrani za vloge piratov slamnatega klobuka, so fenomenalni tako v nastopih kot v boju, ekscentrični zlobneži pa so ravno dovolj “campy”, da niso že “kremž”.

Navdušila nas je tudi uporaba praktičnih efektov v kombinaciji s posebnimi efekti, ki se gladko zlijejo v enotno vizualno podobo, kakor je v drugih priredbah še nismo videli. Na momente nas serija nostalgično spominja na izvirne Power Rangerse. Koreografinani gibi med boji in pretirano igranje zlikovcev, sestavljajo bistvo tega, kar je One Piece.

Posebno pohvalo si zaslužijo tudi polžji telefoni, ki izgledajo popolnoma enako neprijetno kot v originalu.

Morda se nanavadno sliši, ampak tokrat toplo priporočamo ogled serije One Piece na Netflixu. Priredba bo nedvomno navdušila tako ljubitelje originala kot nove gledalce, ki bodo prvič spoznali svet “Edinega kosa”.

Trenutno si je preko pretočnega velikana mogoče ogledati le začetnih osem epizod. Močno upamo, da se bo (za razliko od Castlevanie) kvaliteta serije ohranila tudi v naslednjih sezonah.

Manga One Piece se na Japonskem izdaja že od leta 1997 in trenutno šteje kar 106 delov, zato vsebine za predelavo še dolgo ne bo zmanjkalo.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče