Todd Howard igralcem igre Starfield sporoča, naj nadgradijo svoje računalnike

Todd Howard igralcem igre Starfield sporoča, naj nadgradijo svoje računalnike

Alja Šavle | 11/09/2023 09:14
  • Kopirano v odložišče

Todd Howard igralcem igre Starfield sporoča, naj nadgradijo svoje računalnike

Igra Starfield je uradno izšla 6. septembra na konzolah Xbox Series X/S in osebnih računalnikih ter igralcem predstavila prvo novo vesolje razvijalca Bethesda po 25 letih.

Toda nekateri uporabniki osebnih računalnikov so bili razočarani, saj imajo težave z delovanjem igre. V posnetem intervjuju za Bloomberg Technology je Todd Howard, direktor založbe Bethesda in igre Starfield, namignil, da je morda čas za nadgradnjo.

Najbolj pogosto vprašanje, ki naj bi ga Howardu postavili igralci Starfielda, je: "Zakaj te igre niste optimizirali za osebne računalnike?"

"Uh, smo," je dejal Howard, medtem ko se je Phil Spencer, izvršni direktor podjetja Microsoft Gaming, hihital v kadru.

"Deluje odlično. To je igra za PC-je naslednje generacije. Resnično smo izrabili novo tehnologijo, zato boste za to igro morda morali nadgraditi svoj osebni računalnik. Toda v njej se dogaja veliko odličnih stvari, oboževalci pa se nanjo odlično odzivajo."

A zgleda, da se nekateri oboževalci ne odzivajo odlično.

»Ah ja, igra 'naslednje generacije', ki ne more obdelati niti majhnih notranjosti, ne da bi prej potrebovala zaslon za nalaganje,«

"Igra sploh ni optimizirana," sporoča drug priljubljen komentar na Twitterju. "Moj 4090 ne more doseči niti 60 sličic na sekundo v toliko območjih in [se vsakič sesuje] z DLSS3."

Za osebni računalnik Bethesda priporoča vsaj naslednje: procesor AMD Ryzen 5 2600X ali Intel Core i7-6800K, grafično kartico AMD Radeon RX 5700 ali NVIDIA GeForce 1070 Ti in 16 GB pomnilnika RAM.

Vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče