Valve prepovedal 90.000 računov smurfov v igri Dota 2

Valve prepovedal 90.000 računov smurfov v igri Dota 2

Alja Šavle | 06/09/2023 08:22
  • Kopirano v odložišče

Valve prepovedal 90.000 računov smurfov v igri Dota 2

Podjetje Valve je podalo obsodilno izjavo proti smurfom v igri Dota 2, in sicer kmalu po tem, ko je na platformi izreklo kazen 90.000 smurf računom, ki namerno motijo igro.

Družba Valve je v zapisu na spletnem mestu Dota 2 potrdila, da je bil poleg smurf računa kaznovan tudi glavni račun goljufov.

»Poleg tega smo za vsakega od teh smurf računov izsledili glavni račun. V prihodnje lahko glavni račun, povezan s smurf računom, doletijo različne kazni, od začasne prilagoditve ocene vedenja do trajne prepovedi računa,«

Razvijalec Dota 2 je v zadnjih mesecih bolj aktivno nastopil proti goljufom ter zlonamernemu in motečemu vedenju v igri. Izboljšal je svoje mehanizme za preprečevanje goljufanja in kot vedno ponovil, da morajo igralci aktivno prijaviti vsakega uporabnika, za katerega sumijo, da v igri Dota 2 uporablja smurf račun.

»Dota je igra, v kateri je najbolje uživati, če se igra na enakih pogojih. Kakovost igralcev v določeni igri je tista, ki naredi igro dobro. Trudimo se, da bi bile vaše igre čim boljše, smurfanje pa igre poslabšuje«

Glede na to, da je bilo v enem samem pregledu izkoreninjenih 90.000 računov, se vsekakor zdi, da razvijalec Valve zavzema bolj aktivno stališče do svoje igre.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče