10 najboljših strašljivih TV serij, ki si jih lahko ogledate na Netflixu

10 najboljših strašljivih TV serij, ki si jih lahko ogledate na Netflixu

Alja Šavle | 17/10/2023 14:32
  • Kopirano v odložišče

10 najboljših strašljivih TV serij, ki si jih lahko ogledate na Netflixu

Prišla je sezona čajčkov, odpadlega listja in okrasnih buč. Če planirate vse hladnejše jesenske večere preživeti zadekani pred televizijo in potrebujete dobra priporočila srhljivih pripovedi, preverite naš seznam izbranih Netflixovih serij, ki vam bodo gotovo popestrile nočni obisk stranišča.

1. Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (2022)
Zbirka kratkih strašljivih zgodb režiserja Favnovega labirinta vključuje klasične srhljive pripovedne motive, od kozmične groze H. P. Lovecrafta do nezemeljskih parazitov. Idealno gledanje za vse, ki pričakujete deformirana telesa, invazivne vrste in praktično neobstoječe možnosti za pobeg.

2. The Haunting of Hill House (2018)
Ta nadnaravna dramska miniserija srhljivk je nastala kot prvi del antološke serije The Haunting. Posneta po istoimenskem romanu Shirley Jackson, serija nam predstavi dogajanje v najbolj znani ameriški hiši v kateri straši. Ob gledanju bodite pozorni na podrobnosti in poskušajte ugotoviti skrivnost hiše še pred koncem zgodbe.

3. Devilman Crybaby (2018)

Animacija ustvarjalcem omogoča, da izrazijo svojo zgodbo na nekonvencionalne in inovativne načine in točno to odlikuje to animirano priredbo mange Devilman Goja Nagaija. Pripravite se na šokantne prizore in čustvene trenutke zgodbe o invaziji demonov, ki človeštvo porinejo v paranojo in nasilje.

4. Dark (2017)

Nemška uspešnica se z razlogom vedno znajde na seznamih najbolje ocenjenih Netflixovih serij. Kompleksna zgodba, ki jo razvozlamo šele v kasnejših sezonah se začne, ko v majhnem nemškem mestu s temačno preteklostjo izgineta dva otroka. Detektivska drama razrešuje zapleteno uganko, polno preobratov, v katero je vpletena mreža nenavadnih likov.

5. Castlevania (2017)

Coprnica, lovec in vampir se borijo proti Drakulovi hordi nočnih bitij. Preprosta formula franšize iger Castlevania je bila mojstrsko predstavljena v istoimenski ameriški seriji, ki je navdušila celo generacijo animiranih priredb videoiger. Prvi dve sezoni serije Castlevania sta se zapečatili v srca občinstva z vznemirljivo zgodbo, prekomerno količino klanja in spektakularnimi spopadi.

6. Marianne (2019)

Serija na vrhu seznama tistih, ki vas ne bodo pustile spati ponoči. Ko slavna pisateljica grozljivk ugotovi, da so njene zgodbe postale resnica, se mora spopasti a čisto pravimi pošastmi v čisto pravem svetu. Če iščete najbolj strašno izbiro na seznamu vam, ni treba gledati dalje.

7. Midnight Mass (2021)

Druga serija na našem seznamu, ki jo je pripravila ekipa uspešnice The Haunting of Hill House, si zasluži svoje mesto na lestvici. Prihod karizmatičnega duhovnika v umirajoče mesto prinese čudeže, skrivnosti in novo versko vnemo. In čeprav je zgodba o prebivalcih otoka Crockett Island nekoliko bolj umirjena od svoje predhodnice, ponuja globok vpogled v človeško dušo in zver, ki prebiva v ljudeh.

8. Brand New Cherry Flavor (2021)

Še ena psihadelična izbira za vse, ki se sprašujejo kaj je realnost. V boju za maščevanje hollywoodska režiserka doživlja halucinacije, magijo, seks in mačke? V gledanje se spustite z odprtimi mislimi in dovolite, da vas zgodba o Lisi Novi popelje na čudežno in nekoliko nelagodno potovanje.

9. Hemlock Grove (2013)

Skrivnosti so del vsakdanjega življenja v majhnem ameriškem mestecu, kjer se pošasti skrivajo vsem na očeh. Prva sezona serije ponuja ravno pravo ravnotežje med najstniško detektivko z elementi gotskega panka. Namesto da ponovno obrnete vse filme Twilight, si poglejte začetek kariere v horrorju Billa Skarsgårda.

10. Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre (2023)

Če je Guillermo del Toro evropski mojster srhljivega je Junji Ito kralj grozljivk na japonskem. Netflix je v krajši animirani seriji zbral nekatere izmed najbolj bizarnih, motečih in strašljivih zgodb dežele vzhajajočega sonca, ki jih ljubitelji groznega ne smejo spregledati.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče