December je spet popestril festival japonske kulture MofuCon

December je spet popestril festival japonske kulture MofuCon

Alja Šavle | 17/12/2023 13:15
  • Kopirano v odložišče

December je spet popestril festival japonske kulture MofuCon

V soboto so se vrata FRI & FKKT ponovno odprla za vse, ki jih navdušuje dežela vzhajajočega sonca. Obiskovalce so zabavale stojnice, umetniki, predstavitve in tekmovanja ter seveda neverjetni kostumi.

MofuCon festival je projekt Društva Makkon, ljubiteljev japonskega stripa in animacije, ki vsako leto v prazničnem času v Ljubljani pripravijo dogodek namenjen druženju ob enem najbolj razširjenih geekovskih hobijev v Sloveniji.

Animeji, videoigre in druga japonska pop kultura so se 16. decembra predstavili v stavbi Fakultete za računalništvo in informatiko in Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo. Glavne hodnike šole so zasedle stojnice slovenskih umetnikov, ki so mimoidočim postregli s slikami fantazijskih likov in ročnimi deli, ter lokalnih društev in trgovin. Tistim, ki so iskali specializirane izdelke, so poleg priložnosti za nakup prazničnih daril ponudile tudi pestro izbiro tradicionalnih in modernih prigrizkov, kot so riževe kroglice ali čaj z mehurčki.

Program so dopolnila predavanja, predstavitve in nastopi. Poleg ostale vsebine je bilo mogoče poslušati in si ogledati k-pop ples, japonsko mečevanje, taiko bobne in podrobne razlage o cosplayju ter furry subkulturi. Potekala so tekmovanja v igrah s kartami in preizkušanje opreme za navidezno resničnost.

Pred obiskom MofuCona priporočamo postanek pri bankomatu in sprotno nakupovanje, saj marsikatera stojnica ne sprejema gotovine ob ponovnem obhodu prostora pa se hitro zgodi, da kakšnega posebno mikavnega artikla že zmanjka.

title

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče