10 geekovskih filmov, ki izidejo v letu 2024

10 geekovskih filmov, ki izidejo v letu 2024

Alja Šavle | 20/12/2023 12:04
  • Kopirano v odložišče

10 geekovskih filmov, ki izidejo v letu 2024

Na spletni strani z informacijami o filmskih in televizijskih vsebinah IMDb smo preverili, katere ZF in fantazijske filme si lahko ogledamo v naslednjem letu. Čaka nas dobra mera nadaljevanj uspešnic kot sta Deadpool 3 in Joker: Folie à Deux ter priredbe knjig in iger kot na primer Mickey 17 in Borderlands.

1. The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

183 let pred dogodki iz izvirne trilogije filmov, nenaden napad Wulfa, ki se želi maščevati za smrt svojega očeta, prisili Helma in njegovo ljudstvo, da se drzno uprejo v zadnjem boju v starodavni utrdbi Hornburg.

2. Madame Web

Madame Web na glavo obrača žanr superjunakov in pripoveduje samostojno zgodbo o izvoru ene najbolj skrivnostnih Marvelovih junakinj. V trilerju nastopa Dakota Johnson v vlogi Cassandre Webb, reševalke na Manhattnu, ki ima jasnovidne sposobnosti. Prisiljena se je soočiti z razkritji o svoji preteklosti, pri tem pa vzpostavi zavezništvo s tremi mladimi dekleti.

3. Furiosa: A Mad Max Saga

Čeprav je napovednik že izšel, o zapletu filma ni veliko znanega, razen tega, da gre za zgodbo o izvoru odpadniške bojevnice Furiose pred njenim srečanjem in sodelovanjem s Pobesnelim Maxom. Pričakujte še več visokooktanskih norčij, veliko avstralskih in angleških igralcev ter Chrisa Hemswortha. Tudi on igra v tem filmu.

4. Deadpool 3

Wolverine se v tretjem delu filmske franšize Deadpool pridruži plačancu v rdečem. Po številnih govoricah na spletu bo prvi napovednik za novi film objavljen šele februarja med Super Bowlom. Žal ne moremo z gotovostjo trditi, kaj se bo zgodilo v filmu, vendar naj bi se v filmu pojavilo več likov iz serije Možje X (med njimi Storm, Cyclops in Jean Grey) ter morda celo Channing Tatum in Taylor Kitsch kot dve različici Gambita. Vrnila naj bi se tudi Jennifer Garner v vlogi Elektre.

5. Kraven the Hunter

Kraven je bil eden najbolj neizprosnih zlobnežev, ki smo jih srečali v nedavni videoigri Marvel's Spider-Man 2. Tokrat se pojavi v Sonyjevem vesolju Spider-Mana (SSU), istem vesolju, v katerem so postavljeni filmi Venom (2018), Venom 2 (2021), Morbius (2022) in prihajajoči Madame Web (2024). Sergej Kravinoff, poznan kot Kraven, želi očetu in sebi dokazati, da je najboljši lovec na svetu.

6. Joker: Folie à Deux

Neuradni naslov nadaljevanja filma Joker iz leta 2019 naj bi bil "Folie a Deux", kar v francoščini pomeni "norost dveh". Zaradi tega so se kaj kmalu pojavila ugibanja o nastopu Harley Quinn v filmu, kar so nedavne slike s seta tudi potrdile. V glavnih vlogah nadaljevanja filma Joker bosta tako nastopila Joaquin Phoenix kot Arthur Fleck in presenetljivo Lady Gaga v vlogi Harley Quinn. Joker: Folie à Deux naj bi v kinematografe prišel 4. oktobra 2024.

7. Dune: Part Two

V nadaljevanju kultnega ZF filma bomo sledili potovanju Paula Atreida, ki se pridruži Chani in puščavskim Fremenom, da bi se maščeval zarotnikom, ki so uničili njegovo družino. Ko se mora odločiti med ljubeznijo svojega življenja in usodo znanega vesolja, poskuša preprečiti strašno prihodnost, ki jo lahko predvidi le on.

8. Borderlands

Lilith, zloglasna zločinka s skrivnostno preteklostjo, se vrne na svoj planet Pandora, da bi našla pogrešano hčerko najmočnejšega S.O.B. v vesolju, Atlasa. Lilith sklene zavezništvo z nepričakovano ekipo - Rolandom, nekdanjim elitnim plačancem, ki si zdaj obupano želi odrešitve, Drobno Tino, mlado divjo uničevalko, Kriegom, Tininim mišičastim zaščitnikom, Tannis, znanstvenico s šibkim nadzorom nad zdravo pametjo, in Claptrapom, vztrajno pametnim robotom. Ti neverjetni junaki se morajo boriti z nezemeljskimi pošastmi in nevarnimi razbojniki, da bi našli in zaščitili pogrešano dekle, ki ima morda ključ do nepredstavljive moči. V filmu nastopajo Ariana Greenblatt kot Tiny Tina, Jack Black kot Claptrap in Cate Blanchett kot Lilith.

title

9. Mickey 17

Film Mickey 17 temelji na nedavnem romanu Mickey7 Edwarda Ashtona iz leta 2022. V zgodbi spremljamo Mickeyja 17, delavca za enkratno uporabo, ki je del človeške odprave poslane na kolonizacijo ledenega sveta Niflheim. Ko ena izmed njegovih iteracij umre, se Mickey 17 regenerira v novo telo z večino svojih spominov. Igralsko zasedbo sestavljajo Mark Ruffalo (Maščevalci), Robert Pattinson (Somrak, Batman), Toni Collette (Zapu$čina), Steven Yeun (NAK, Invincible). Premiera filma Mickey 17 je predvidena 29. marca 2024.

10. Sonic the Hedgehog 3

Jim Carrey še vedno ni končal z igranjem. Vsaj dokler ne bo dokončal zadnjega filma iz trilogije Sonic. Ali pač? Informacij o tem, ali se bo zgodba dejansko zaključila s tretjim delom, je trenutno malo, zato lahko le predvidevamo, da bo to njegov zadnji vstop v franšizi. V svoje obstoječe vloge se ponovno vrača prejšnja igralska zasedba in nekaj svežih obrazov. Idris Elba bo govoril za Knucklesa, James Marsden bo ponovno Tom Wachowski, Ben Schwartz se vrača kot Sonic in Colleen O'Shaughnessey bo Tails.

  • Kopirano v odložišče