10 najboljših cosplayev iz videoiger

10 najboljših cosplayev iz videoiger

Nuša Klepec | 18/02/2023 16:14
  • Kopirano v odložišče

Oglejte si cosplaye z najbolj impresivnimi učinki, najboljše dvojnike in zmagovalce različnih tekmovanj.

Če potrebujete idejo za hiter in lahek igričarski pustni kostum, preberite naš blog, v katerem najdete seznam last minute idej za pustno obleko. Za večji navdih pa vas danes čaka še nabor 10 najboljših cosplayev iz videoiger - če ste se za pustno rajanje odločili pripraviti kaj podobnega, se bosta brez dvoma znašli v središču vsake zabave.

Apex Legends

Ob sliki teh cosplayerjev se počutimo, kot da bi se preselili v samo igro Apex Legends. Njihovi kostumi so tako natančni, da so njihove pištole videti, kot da bi lahko pokončale vsakega sovražnika v bližini. Skupina, ki je cosplay predstavila na San Diego Comic-Conu 2019, si zasluži več kot samo pohvale zaradi svojega truda in natančnosti.

 

title

Sub Zero, Mortal Kombat

Tudi ta cosplay prihaja s Comic-Cona 2019 v San Diegu in je preprosto popoln. Dodelan je do zadnje podrobnosti, vse do brazgotine na levem očesu, ki mu jo je podaril Kano. Najbolj impresiven del tega kostuma je lebdeča žoga, ki jo Sub Zero drži med rokami, saj resnično žari z močjo, ki jo ima.

title

Safi Jiva Armor, Monster Hunting World: Iceborn

Ta cosplay je prejel nagrado za najboljši kostum na Gamescomu 2022. Gre za Safi Jiva Armor iz igre Monster Hunting World: Iceborn. Avtorica kostuma nosi osupljivo obleko, ki je posnema ognjene plamene, v rokah pa drži veliko zmajevo oko, ki je sprogramirano, da se giblje samo od sebe.

 

title

Lilith, Diablo

Cosplay Lilith iz igre Diablo je s popolno izvedbo in spektakularnim dizajnom osvojil srca sodnikov in fotografov na Gamescomu 2022 ter več kot zasluženo prejel nagrado za najbolje izdelan kostum. Glede na to, da je avtorica kostuma za izdelavo in poslikavo kril potrebovala dve leti, bi si zaslužila še nagrado za vztrajnost!

title

Pyramid Head, Silent Hill

Pyramid Head je ena najbolj strašljivih pošasti na katere lahko naletite v seriji Silent Hill, zato je povsem razumljivo, da se je izkazala kot impresivna cosplay podoba. Skupina je svoj kostum piramidne glave in dveh ne-mrtvih medicinskih sester, ki pa sta glede na svojo okrvavljenost in raztrganost verjetno v Silent Hillu preživeli preveč časa, predstavila na londonskem MCM Comic Con 2019, in si zasluži same pohvale za popolno upodobitev sovražnikov iz igre.

title

William Birkin, Resident Evil 2

Čeprav je časovnica Resident Evil morda nekoliko zmedena, je takoj jasno gre za Williama Birkina in cosplay, ki je več kot impresiven. Glava in mutirani trup sta pravzaprav odstranljiva dela kostuma, kar avtorju omogoča, da kostum po potrebi prilagodi ter pa si vzame zaslužen odmor in se nadiha zraka. Cosplay je bil predstavljen na Comic Conu 2016 v New Yorku.

title

Aloy and Rost, Horizon Zero Dawn

Ta dva cosplayerja sta med dvodnevno konvencijo v Nemčiji v resnični svet prenesla Rosta in Aloy iz igre Horizon Zero Dawn. Njuna kostuma sta bila izjemno natančna, vse do Aloyinega smrtonosnega loka in Rostove obrite pričeske. Tudi njune poteze in poze so posnemale tesen odnos, kot ga imata Rost in Aloy.

title

Gaige, Borderlands

Gaige, genialna Mechromancerka in prelomni lik v razširitvi za igro Borderlands 2, je navdušila na sejmu Comic Con 2019 v Londonu. Avtorica je poustvarila videz Gaige s fotorealističnimi podrobnostmi, ki se natančno ujemajo s karikirano estetiko serije Borderlands, obarvano s celuloidnimi senčili. Od spretnega senčenja do sintetične lasulje - kakor da je Gaige stopila naravnost iz puščave Pandore v London.

title

Draugr, Skyrim

V igri Skyrim je veliko vsebine, ki jo oboževalci še leta po izidu radi prebirajo, vključno z nenavadnimi namigi in skrivnostnimi liki. Avtor cosplaya je navdušil z upodobitvijo draugra na Comikaze Expo Stana Leeja leta 2013, ter prestrašil vse severnjake in jih vrnil tja, od koder so prišli. Zaradi žarečih oči in podrobnega oklepa je obveljal za enega najboljših cosplayev na konvenciji.

title

Blood Elf Priest, World of Warcraft

World of Warcraft cosplayev seveda nikoli ne zmanjka, saj tako kot igra omogoča izboljševanje in prilagajanje svojega lika, lahko tudi cosplayerji pustijo svoji domišljiji prosto pot. Ta cosplay Blood Elf Priesta je brezhiben - s težkim oklepom, ki je natančno dodelan in pobarvan, je videti kot oživljena ilustracija, palica in knjiga urokov pa še prispevata k popolnemu videzu.

title

Liara, Mass Effect

Nekateri igralci prezirajo Liarino romantično zgodbo v igri Mass Effect, medtem ko si drugi niti ne morejo zamisliti, da bi se sparčkali s kom drugim. Ena od Liarinih oboževalk je na sejmu MCM Comic Con 2015 v Londonu nastopila v modri barvi in z impresivno kapo na glavi, ki je upodabljala Liarino vesoljsko lepoto. Liara je z večbarvnim senčenjem, teksturiranim kombinezonom in ročno izdelanim orožjem z lahkoto ukradla šov - in verjetno tudi srca nekaterih Commander Shepardov.

title

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče