Slovenci v ERL ligah: trenutno stanje

Slovenci v ERL ligah: trenutno stanje

Tomo Pejanović Nosaka | 24/03/2023 11:20
  • Kopirano v odložišče

Slovenci v ERL ligah: trenutno stanje

Nekaj časa je minilo od zadnje novice o slovenskih zastopnikih na evropskih League of Legends regionalnih ligah, danes pa bomo pogledali kako stvari stojijo in kaj nas še čaka.

 

Včeraj smo sicer objavili vest o ligi EBL ter slovenskemu derbiju, tako da bomo našo regijsko ligo tokrat izpustili. Pomnimo, da se bo finalni dvoboj lige EBL med slovenskim Diamant Esports ter beograjskim Partizanom odvijal v soboto, 1. aprila, ob 16:00 uri. Luka "King" Kralj, ki je branil barve ekipe Cyber Wolves, pa je končal tekmovanje na tretjem mestu, kar je vsekakor soliden uspeh za slovenskega junglerja kot tudi za slovensko organizacijo.

 

Benjamin "Subbex" Rebenik, ki je v spomladanski sezoni tekmovanja Elite Series igral za ekipo HEET, se je po slabem začetku sezone z ekipo uspel prebiti v končnico, kjer pa so žal izgubili v prvem krogu izločilnih dvobojev proti ekipi The Agency. Tekma, ki je bila na sporedu včeraj, je šla v korist agencije z rezultatom 3 proti 1. Spodnji tweet jasno prikaže razočaranja našega legionarja, ki si kljub četrtem mestu zasluži pohvale za odlično sezono.

Italijanska liga je imela dva slovenska predstavnika, trenutno pa je v igri za odličje samo še trener Žiga "Apples" Jereb. Applesova ekipa, aNc Outplayed, je v prvem krogu končnice morala priznati premoč konkurentov Macko Esports, prav danes pa se bodo v polfinalu za mesto v finalu pomerili proti Dsyre Esports. Slednji so v prvem krogu končnice premagali Axolotl, za katero je igral tudi slovenski support Nejc "KroMAX" Skok, ki je tako zaključil spomladansko sezono na četrtem mestu, kar je vsekakor soliden rezultat v tako konkurenčni ligi kot je italijanska. Za aNc in Jereba je današnja tekma izrednega pomena, saj zmaga pomeni mesto na EMEA Masters ter borba za zlato odličje, poraz pa konec sezone na nehvaležnem, četudi visokem tretjem mestu.

 

Še zadnji predstavnik Slovenije, ki ima prav tako danes tekmo prvega kroga končnice, je Tim "Nalu" Hostnik, glavni trener češke organizacije Entropiq. Hostnik je s svojo ekipo končal redni del tekmovanja Hitpoint Masters na prvem mestu ter si tako zagotovil mesto na EMEA Masters, a po izredno dobri predstavi v ligaškem delu si v ekipi bržkone želijo zlatega odličja. Če današnjo tekmo proti državnemu konkurentu eSuba dobijo, potem se uvrstijo v finalni dvoboj, v nasprotnem primeru pa jih polfinalu čaka Dynamo Eclot.

 

Že konec današnjega dneva bomo vedeli več glede usode dveh slovenskih trenerjev, ki imata za seboj uspešni sezoni. Držimo pesti in upamo, da se obe ekipi, aNc Outplayed in Entropiq, uspeta uvrstiti v finale svojih regionalnih lig.

 

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče