10 geekovskih filmov, ki prihajajo v kina v naslednjih mesecih

10 geekovskih filmov, ki prihajajo v kina v naslednjih mesecih

Alja Šavle | 06/03/2023 15:52
  • Kopirano v odložišče

10 geekovskih filmov, ki prihajajo v kina v naslednjih mesecih

Znanstvena fantastika, fantazija, video igre in satirične grozljivke. Naslednjih nekaj mesecev bo obetavnih za vse, ki jih realni svet ne privlači preveč.

V kino prihaja vrsta izvirnih vsebin in tudi lepo število nadaljevanj uspešnih franšiz. Za akcijo in ples z orožjem bo poskrbel John Wick, nasmejati nas bo poskusil Dungeons & Dragons celovečerec, spomine na otroštvo bo vzbujal Brata Super Mario film, s časom, vzporednimi svetovi in z našo nostalgijo, pa se bo igral Indiana Jones. Poglejmo si celoten seznam filmov in napovednike.


1. 65 (od 16. 3. 2023)

65 nastane, če skupaj zmešaš začetek Planeta teme, premiso igre Scars Above in pošasti iz Jurskega parka. Pilot Mills (Adam Driver) se znajde na neznanem planetu, od njegove posadke pa preživi le deklica Koa (Ariana Greenblatt), ki iz sebe komaj spravi kakšno besedo. Se bosta lahko rešila pred dinozavri ali bosta začela novo življenje na tem neusmiljenem planetu?

2. Šazam! Bes bogov (od 16. 3. 2023)

Skupina otrok je dobila božje sposobnosti in bogovi nad tem niso preveč navdušeni. A tudi še tako težke prepreke je mogoče premagati, če imaš ob sebi tiste, ki te imajo radi. Z besedami Billyja Batsona (Zachary Levi) in katerega koli lika v filmih Hitri in drzni: “Pomembna je družina!”

3. John Wick 4 (od 23. 3. 2023)

Je sploh še kdo pozoren na vsebino teh filmov? V napovedniku smo opazili morilce v samurajskih maskah, Wicka, ki jezdi konja v puščavi in psa, ki teče po strehah pariških avtomobilov. To je več kot dovolj akcije, da nas prepriča v ogled filma.

4. Dungeons & Dragons: Čast med tatovi (od 30. 3. 2023)

Ob začetku vsake nove igre si D&D skupine vedno želijo epsko dogodivščino v slogu Gospodarja prstanov, nato pa neizogibno degenrerirajo v absurdne vode filma Monty Python in Sveti gral. Tudi Čast med tatovi očitno ubira podobno smer, a ne zaradi vpliva sloga Jossa Whedona, ampak se folk, ki igra D&D, res tako butasto obnaša tudi v igri.

5. Brata Super Mario film (od 6. 4. 2023)

Bo Chris Pratt dober Mario? Je Charlie Day idealni Luigi? Mnenja na spletu so deljena, a brez, da si ogledamo film, težko karkoli ocenimo, da za tiste, ki so odraščali z Nintendo igrami, je ta debata popolnoma brezpredmetna. Pravi navdušenci vedo, da je vse, kar ima Nintendo v imenu, vredno svojega denarja.

6. Renfield (od 13. 4. 2023)

Dve besedi: Nicolas Cage.

Tudi, če bo film popolnoma zanič, bo v resnici dober.

Ok, čisto resno. Film govori o narcističnih šefh in izkoriščanju delavcev. V tem primeru je delavec v službi gospodarja teme, ampak to ne spremeni dejstva, da gre za toksično razmerje. In morda dobesedno kratenje svobodne volje.

7. Varuhi galaksije: 3. dejanje (od 4. 5. 2023)

Če vam je všeč satira herojskega žanra in režiser James Gunn, boste znali uživati tudi ob ogledu 3. dejanja Varuhov. Kot se je z zelo opisnimi besedami izrazil Izak na Kolosejevi spletni strani: “Sem velik oboževalec prvega in drugega dela in komaj čakam kaj se zgodi in ne morem ne gledati tega filma.”

8. Transformerji: Vzpon zveri (od 8. 6. 2023)

Ah, ja. Roboti. Sanje vseh malih in manj malih dečkov in nedečkov. To je še eden izmed tistih filmov, kjer je gledalcem verjetno popolnoma vseeno, kaj se dogaja v zgodbi. Roboti, ki se spremenijo v avte in očitno ogromne živali in nekaj o neki nevarni nevarnosti. Ok. Glasba je sprejemljiva in eksplozije so svetle. V redu bo.

9. Flash (od 15. 6. 2023)

Povejte, če vam je ta zgodba znana. Mladi moški najde način, kako potovati nazaj v čas, pomotoma s svojimi dejanji pogubi svet in nato cel preostanek filma poskuša popraviti nastalo zmedo. No, ja. Vsaj bomo ponovno videli Batmana in čisto svežo Supergirl.

10. Indiana Jones in artefakt usode (29. 6. 2023)

Povejte, če vam je ta zgodba znana. Starejši moški najde način, kako potovati nazaj v čas, pomotoma s svojimi dejanji pogubi svet in dejansko ne vemo kaj se točno zgodi po tem, ker na spletu ni še dovolj podrobnih opisov zgodbe. Ampak v napovedniku je pokazan mladi Indy in originalni naslov filma namiguje na uro, tako da sklepamo, da gre spet za neke potegavščine okoli časovne zanke.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče