To je istočasno najboljši in najslabši čas za ljubitelje knjig o Harryju Potterju

To je istočasno najboljši in najslabši čas za ljubitelje knjig o Harryju Potterju

Alja Šavle | 18/04/2023 11:31
  • Kopirano v odložišče

To je istočasno najboljši in najslabši čas za ljubitelje knjig o Harryju Potterju

Oboževalci vesolja Harryja Potterja so trenutno v težkem položaju. Ob ponovnem vzponu franšize želi Warner Bros. Entertainment izkoristiti nostalgijo prvih filmov in z vsebino, "posodobljeno za sodobno občinstvo", pritegniti naslednjo generacijo oboževalcev. Pokomentirajmo zadnje novice o svetu Harryja Potterja.

Najprej smo končno izvedeli, zakaj v igri Hogwarts Legacy ni bilo Quidditcha. Warner Bros. si ga je pridržal za svojo naslednjo uspešnico.

 

Napovedana spletna večigralska igra Quidditch Champions

Hitra, tekmovalna igra za več igralcev z najbolj kultnim čarovniškim športom na svetu je bila pravkar napovedana za osebne računalnike in še nepotrjene konzolne platforme.

Glede na pogosto zastavljena vprašanja na spletni strani igre, je igra Quidditch Champions opisana kot popolna, samostojna izkušnja Quidditcha, ki igralce skupaj s prijatelji v tekmovalnem večigralskem okolju vključi v šport Quidditch in druge pustolovščine na metlah.

 

Seveda bo nova igra o quidditchu uporabnikom omogočala ustvarjanje in prilagajanje lastnih igralcev Quidditcha, ker Warner Bros. še kar naprej stavi na kupno moč ljudi, ki radi sami sebe vključujejo v zgodbe.

Kot vse druge spletne večigralske igre bo tudi ta zahtevala internetno povezavo, ne glede na to, ali igrate sami ali v ekipi. Za nekaj srečnežev bo Warner organiziral tudi omejeno število igralnih preizkusov od 21. do 22. aprila. Datum izida igre Harry Potter: Quidditch Champions še ni bil določen.


Potrošniki še niso zaključili z Bradavičarko

Warner Bros. je s Harry Potter franšizo dosegel neizmerno ogromno količino uspeha in zdi se, da se ne misli ustaviti. In zakaj bi? Dokazi kažejo, da v nasprotju z Marvelovim vesoljem, ljudje še vedno hrepenijo po čarovniških vsebinah.

Nedavna uspešnica Hogwarts Legacy je prodala več kot 12 milijonih izvodov, v prvih dveh tednih po izidu februarja pa je skupno ustvarila 850 milijonov dolarjev, kar je za Warnerjevo založbo največja uspešnica doslej. Pravzaprav je bilo prodanih 256 % več izvodov, kot je bilo predvideno, je potrdil vodilni uslužbenec družbe Warner Bros. A to je le en del prodaje.

Igra Hogwarts Legacy bo 5. maja izšla tudi za platformi prejšnje generacije PS4 in Xbox One, 25. julija pa za Nintendo Switch. Poleg tega ne smemo pozabiti na tisoče ljudi, ki potrpežljivo čakajo, da bo igra znižana na platformi Steam.

 

Po 15 letih Marvelove prevlade nas čaka čarovniško desetletje

HBO se pripravlja na desetletni projekt — novo TV serijo o dečku, ki je preživel. Ta "zvesta adaptacija" bo vsaki izmed knjig o Harryju Potterju avtorice J. K. Rowling posvetila približno eno sezono. In kadar je pisateljica vpletena, takrat so polemike.

Podobno kot v primeru Hogwarts Legacy so se številni oboževalci čarovniškega sveta, zaradi avtoričine vključitve v ustvarjalni proces serije, že odločili za bojkot oddaje. A če to ni ustavilo igre, zakaj bi moralo ustaviti televizijsko serijo?

Po poročanju portala Yahoo! naj bi oseba, ki ima dostop do produkcije, na spletu delila domnevno igralsko zasedbo nove nadaljevanke. Britanski igralec Toby Woolf, znan po nastopih v seriji Pistol in filmu Rare Beasts, naj bi igral samega Harryja Potterja. Bronte Carmichael (Andor, Igra prestolov) naj bi bila nova Hermiona, Joshua Pickering (Peter Pan in Wendy) pa naj bi bil predlagan kot možna izbira za vlogo Rona.

Vir trdi tudi, da bi se lahko igralec Draca Tom Felton vrnil kot Lucius Malfoy, Helen Mirren bi lahko upodobila Minervo McHudurro, Blair Underwood pa bi lahko igral Dumbledora. Te govorice je treba vzeti precej z rezervo, saj se prej zdijo želje navdušencev kot resnica, predvsem če pomislimo, da naj bi po teh informacijah Adam Driver vendarle igral Rawsa. Sumljiva je tudi informacija o Carmichael in Pickeringu, ki sta stara že 14 in 15 let, kar je krepko preveč, da bi serijo začela kot prvošolčka na Bradavičarki.


Se je doba superjunakov zaključila?

Ker se Marvel, DC in Sony še zmeraj (neuspešno) trudijo ustvariti koherentno filmsko vesolje in z vsako novo vsebino izgubljajo vse več svojega občinstva, je morda Hollywood končno pripravljen sneti herojsko ogrinjalo in si nadeti plašč in čarovniški klobuk.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče