Spoznaj slovenske predstavnike na svetovnem prvenstvu v igri Fortnite

Spoznaj slovenske predstavnike na svetovnem prvenstvu v igri Fortnite

Alja Šavle | 18/08/2023 08:32
  • Kopirano v odložišče

Spoznaj slovenske predstavnike na svetovnem prvenstvu v igri Fortnite

Letošnjega svetovnega prvenstva v igri Fortnite se bodo udeležili kar trije slovenski predstavniki. Poglejmo, kateri so se uspešno kvalificirali med 50 najboljših dvojic na svetu.

Turnir Fortnite Champion Series (FNCS) se vrača s prenovljeno strukturo, ki jo sestavljajo 4 spletni turnirji Majors, katerih vrhunec bo svetovno prvenstvo FNCS 2023 13. in 15. oktobra v Københavnu na Danskem. Najboljši igralci z vsega sveta se bodo potegovali za naziv prvakov FNCS in del nagradnega sklada v višini 4.000.000 dolarjev. Med njimi bodo tudi trije Slovenci.

1. TaySon

Je petkratni prvak v turnirju Fortnite Champion Series in slovenski rekorder v zaslužku iz nagrad. Skupno si je v svoji karieri priboril več kot 1.000.000 evrov, osvojenih s spletnim igranjem igre Fortnite. Na svetovno prvenstvo FNCS se je uvrstil, ker je skupaj s soigralcem Merstachem, zmagal na turnirju FNCS Major 1.

2. Misha & t3eny

Slovenska dvojica, ki se skupaj loteva duo tekmovanj. Na svojem zadnjem nastopu sta prvič prišla na stopničke s tretjim mestom na turnirju Fortnite Champion Series Major3: Chapter 4 Season 3.

Od začetka četrtega poglavja igre Fortnite so se najboljši tekmovalci iz vsake regije neutrudno trudili, da bi se uvrstili na največji LAN leta na Danskem. Do zdaj so bili opravljeni trije Major turnirji, 50 dvojic pa si je zagotovilo mesto na dogodku FNCS Global Championship. Za prihajajoči turnir Last Chance Major pa je na voljo le še 25 mest.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče